Media Ringer
Media Ringer - Centrale termice
Centrale pe gaz in condensatie
Cazane pe lemn
Centrale electrice
Centrale pe gaz
PACHETE PROMOTIONALE
Sisteme de ventilatie
Automatizari
Robineti termostatati
Boilere preparare apa calda
Puffere - Acumulatoare de agent termic
Surse alimentare UPS pt. cazane pe lemn
Cosuri de fum SCHIEDEL
Media Ringer - Solutii termice
SISTEME SOLARE
Pompe caldura
Cazane medii
Arzatoare pe gaz si motorina
DETECTOARE DE GAZ
Cazane mari
Cazane pe combustibil lichid
AER CONDITIONAT, CLIMATIZARE
Tuburi radiante
CASA VERDE
Cazane pe biomasa
SISTEME FOTOVOLTAICE
Media Ringer - Calculator
Va rugam sa completati urmatorul formular pentru a va putea realiza un calcul personalizat:
Numele d-voastra:
Mail:
Telefon:
 
Promotia saptamanii VERIFICARE GAZ SIBIU - VERIFICARI GAZ SIBIU - PROIECTARE GAZ SIBIU - INSTALATII GAZ SIBIU - SERVICE CENTRALE TERMICE SIBIU - VERIFICARI CENTRALE TERMICE SIBIU - REPARATII CENTRALE TERMICE SIBIU - VERIFICARI PRIZE .
Media Ringer - Solutii de instalatii la cheie
INCALZIREA PRIN PARDOSEALA

Incalzirea prin pardoseala este o alternativa, recent intrata pe piata, la sistemele clasice de incalzire cu calorifere. Nu trebuie sa va inchipuiti ca va va "frige" la picioare si nici la buzunare. Desi este mai scumpa decit sistemele clasice, incalzirea prin pardoseala are mai multe avantaje: confort termic constant, aspect estetic deosebit, curatare usoara, o durata de viata mult mai mare. Consumul energetic mic determina amortizarea cheltuielilor in cel mult trei ani.

Avantaje:
Caldura se repartizeaza uniform in incapere si poate fi mentinuta la un nivel constant.
Pentru fiecare zona in parte se poate alege temperatura dorita.
Incalzirea prin pardoseala se poate face cu agent termic (apa) sau electric si poate fi utilizata atat la cladiri noi cat si la cladiri vechi, sistemul montandu-se peste podea.

Incalzirea prin pardoseala este eficienta pentru asigurarea unei temperaturi constante mai ales in zonele in care acest lucru nu poate fi obtinut cu alte sisteme de incalzire (balcoane, terase acoperite sau holuri).Montajul in aceste zone a unui sistem de incalzire prin pardoseala va elimina problemele legate de condens, igrasie si mucegai. Sistemul poate fi si unul electric. La activarea sistemului, atunci cand nivelul de umiditate creste (din cauza vaporilor de apa, dupa folosirea dusului, sau a aburilor de la gatit), peretii si pardoseala se incalzesc si se usuca mult mai usor si mai rapid.
Comparativ cu incalzirea cu radiatoare (convectie), cea prin radiatie conduce la un necesar de caldura pentru incalzire mai mic, fapt ce permite economii energetice de pana la 20%.

Un sistem de incalzire prin pardoseala are urmatoarele parti componente:
- suprafata radianta (pardoseala in care se amplaseaza tevile de polietilena)
- sistemul de alimentare si control ( distribuitori, senzori, robineti cu trei cai, schimbatoare de caldura, pompe si alte elemete necesare mentinerii unei temperaturi stabilite in spatiul incalzit)
- cazanul de incalzire
Sub pardoseala se executa o izolatie termica foarte buna, iar caldura este astfel dirijata in sus. Temperatura pe care o atinge suprafata pardoselii este limitata pe considerente de confort la 24-28�C pentru camere de locuit si birouri, si la 30-35�C pentru camere de baie, coridoare, sali de expozitie etc.

La proiectarea unui sistem de incalzire prin pardoseala trebuie realizata o buna izolatie termica intre sapa si pereti. Se va prevedea o "banda" izolatoare (polistiren extrudat), la baza peretilor, cu inaltimea mai mare cu aproximativ 2 cm peste nivelul pardoselii, separand astfel contactul direct cu sapa in care este montata teava pentru instalatia de incalzire prin pardoseala. Procedand altfel, se va ajunge la aparitia condensului in zonele de contact ale celor doua suprafete, fapt care nu numai ca este neplacut, dar va fi si foarte greu de indepartat ulterior.
Incalzirea prin pardoseala se executa dupa ce peretii au fost realizati, tamplaria exterioara montata si compartimentarile interioare executate. Cutiile de distributie se amplaseaza obligatoriu mai sus decat tevile din pardoseala, aceasta permitand evacuarea aerului din tuburi. Prin urmare, nu este permisa, spre exemplu, alimentarea unor tevi montate la etaj dintr-o cutie montata la parter.

In cazul incaperilor de la parter, in case fara subsol sau cu subsol neincalzit, este recomandat a se aseza sub placile de polistiren, o folie din polietilena, care are rolul de bariera de vapori.


MONTARE AER CONDITIONAT / CLIMATIZARE

UNITATEA INTERNA
Se stabileste de comun acord intre instalator si proprietar locul unde va fi amplasata unitatea interioara.
Din dorinta de a deservi intregul apartament (sau mai multe camere) cu un singur aparat de AC, deseori proprietarul propune instalarea acestuia pe un hol. Aceasta este o solutie de compromis nerecomandata.
Iata si de ce: presupunand ca exista cerere de frig pe hol (temperatura a crescut), aparatul va porni. Dar volumul de aer al holului fiind mic (proprietarul intotdeauna va spune ca lasa usile deschise la camere, dar acesta nu este un argument valabil, deoarece circulatia naturala a aerului rece de pe hol spre camere va fi foarte lenta), aparatul va produce frig pentru scurt timp, apoi se va opri.
Acest ciclu pornit-oprit se va repeta des. Intr-adevar, in cazul aparatelor de tip inverter, acest ciclu repetat des nu este o problema, dar in cazul aparatelor split de tip on-off, durata lor de viata va fi redusa considerabil iar consumul de curent va creste si el.
Un alt dezavantaj al montarii unitatii interne pe hol este scaderea randamentului AC-ului datorita lungimii mari a traseului figorific si, uneori, lipsa posibilitatii evacuarii condensului produs de unitatea interna.
Asadar, recomandarea noastra este sa instalati aparatul de aer conditionat intr-una din camere, in functie de:

punctele cardinale � camera cu fereastra spre sud sau vest va fi cea mai calduroasa vara
timpul petrecut in camera � daca dupa-amiaza sau seara stati mai mult in sufragerie, de ce sa nu va simtiti bine?
sensibilitatea persoanelor din camera � evitati sa instalati aparatul de aer conditionat in camera copiilor (vor raci mai des, vor deveni mai sensibili) sau in camera bunicilor (vor fi mai multumiti cu un pic de racoare venita din alta camera care are instalat un AC)
Cea mai buna solutie (dar si cea mai scumpa) este sa instalati cate un aparat de aer conditionat in fiecare camera in care simtiti nevoia.
Trebuie sa retineti faptul ca aparatul de aer conditionat va raci destul de repede aerul din incapere dar peretii se vor raci intr-un timp mai indelungat. De aceea este recomandat ca aparatul sa fie lasat sa functioneze cat mai mult timp cand nu stam in camera. Vom face astfel economie de energie si vom avea un ambient placut cand stam in incapere.
O solutie utila este sa programati aparatul de aer conditionat sa porneasca cu cel putin o jumatate de ora inainte de a ajunge acasa sau cand nu sunteti acasa folosind functia TIMER.

2. Pozitia unitatii interne a aerului conditionat
Un alt factor important este pozitia unitatii interioare a AC-ului relativ la situarea persoanelor in camera. Nu se recomanda ca aerul rece generat de aparatul de aer conditionat sa fie indreptat spre dumneavoastra. Puteti tine cont ca unitatea interioara are deflectoare (lamele) reglabile manual (sau automat) care permit o oarecare directionare a curentului de aer pe verticala (stanga-dreapta).Toate AC-urile au si deflectoare orizontale (lamelele care se deschid la pornirea AC-ului). O varianta buna este sa directionati din deflectoare curentul spre sursa de caldura (fereastra spre sud sau vest, de exemplu).
Si pozitia fata de tavan trebuie luata in considerare. Admisia aerului din camera se face prin partea superioara a unitatii interne, de aceea trebuie lasata o distanta minima fata de tavan (in functie de aparat, aceasta poate varia intre un minim absolut de 8-10 cm si 20-30 cm (recomandabil).
De asemenea, unitatea interna se monteaza orizontal. Spun asta pentru ca am vazut unitati montate inclinat, chipurile ca sa se scurga condensul. Unitatea interna are in interior o tava pentru condens (inclinata) ce permite evacuarea acestuia fie prin stanga, fie prin dreapta unitatii, in functie de pozitia de iesire a tevilor.

AER CONDITIONAT SIBIU
CLIMATIZARE SIBIU
VERIFICARE GAZ SIBIU
VERIFICARI GAZ SIBIU
VERIFICARE SUPAPE DE SIGURANTA
VERIFICARI SUPAPE DE SIGURANTA
 
  © 2020 Media Ringer  
Partener: sibiu.net Web Design for Business® by Logic Industry®